کارت شبکه را با اسامی Network Interface Card ( NIC ) ، Network Adapter Card ، LAN Card، Network Adapter و یا Network Card نیز می شناسید. به بیان فنی،کارت شبکه یک تخته مدار است که بر روی مادربورد نصب میشود و امکان اتصال به شبکه را برایمان فراهم میکند.

کامپیوتر های شخصی و یا Workstations( سیستم های کلاینت ) که در شبکه های محلی یا LAN ( شبکه ای که محدود به یک ساختمان است یا به عبارت دقیق تر شبکه ای که با دیگر شبکه ها ارتباطی ندارد ) قرار دارند کارت شبکه شان به طور اختصاصی برای انتقالات داده ای شبکه LAN طراحی شده است.

کارت شبکه چگونه کار میکند ؟

کارت شبکه داده های دریافتی را به فرمتی قابل فهم برای انتقال آن بر روی رسانه یا Media(کابل شبکه) تبدیل میکند.

این یکی از وظایف کارت شبکه است.کارت شبکه داده ها را از طریق Bus(گذرگاه داده) مادربورد دریافت میکند که طبیعتا این داده ها از اسلاتی که کارت شبکه روی آن سوار شده است به کارت شبکه منتقل میشود.اطلاعات دریافتی از سوی کارت شبکه توسط کارت شبکه از حالت موازی به حالت یا ساختار سریال تبدیل میشود تا بتواند در کابل شبکه انتقال داده شود.

وقتی کارت شبکه آدرسی را برای دستگاه مقصد دریافت میکند بسته اطلاعاتی با فرمت قابل درک برای کابل شبکه ارسال میشود.

همین روال برای کامپیوتر مقصد نیز انجام میشود.کارت های شبکه به طور همطمان میتوانند دارای چند آدرس منطقی ( IP ) باشند و به طور همزمان میتوانند به چند شبکه متصل شوند.

فرآیند اینکه کدام بسته اطلاعاتی به کدام آدرس در کدام شبکه باید ارسال شود از وظایف یک کارت شبکه است.امروزه همه دستگاه ها قابلیت اتصال به شبکه را دارند دستگاه هایی مثل : کامپیوتر های خانگی ، گوشی های موبایل،مودم های وایرلس،لپ تاپ ها ، پرینتر تحت شبکه ، پروژکتور و غیره همه و همه میتوانند به شبکه متصل شوند.

 

وظایف کارت شبکه چیست ؟

به طور کلی کارت شبکه دارای وظایف مهم زیر میباشد:

1. تبدیل داده های سریال به موازی و برعکس
2. رمزگذاری و رمزگشایی داده ها
3. کپسوله سازی(Encapsulate) داده ها و Decapsulate سازی داده ها
4. Buffer(بافر) کردن داده ها.(بافر به معنای تنظیم کننده سرعت ارسال و دریافت داده ها است)
5. کنترل جریان داده ورودی و خروجی از کارت شبکه
6. تبدیل فرمت داده ها برای ارسال در رسانه(کابل شبکه)

 

منبع : https://nimasharifkazemi-byn.atrinblog.ir/post59351.html